Keptos kriaušės su varške vienas paprasčiausių, bet tuo pačiu ir labai mėgstamas receptas, skirtas rudens gėrybėms sudoroti. Vietoj kriaušių galima naudoti visus kaulavaisius (abrikosus, persikus ir pan), obuolius, varškę keisti maskarponės ar rikotos sūriu, o mažiausiems valgytojams (apie 11 mėn) siūlau kriaušių negardinti agavų sirupu ar bent sumažinti jo kiekį.
Keptos kriaušės su varške ir vaikams, ir suaugusiems skirtas receptas.
30 min
4 porcijos
Reikės:
4 kriaušės
160 g varškės
4 v.š agavų sirupo ar kito saldiklio
0.5 a.š. cinamono
8 vnt becukrių sausainių
Nuluptas kriaušes perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Sutausome varškę: varškė sumaišome su 2 v.š. sirupo ir cinamonu.
Kriaušes įtriname likusių saldikliu. Į kriaušių viduriukus įdedame varškės (su kaupu), sudedame į kepimo formą.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
Po 15 min ant kriaušių sudedame sutrumpintas sausainius ir orkaitėje dar kepame maždaug 10 minučių (kol suminkštės ir įgaus gražų auksinį atspalvį).
