Kokosinė sriuba su bulvių traškučiais – tai viena mano šeimos vyrų mėgstamiausių sriubų. Švelni, maistinga, greitai paruošiama. Ją paragaus net sriubos nemėgstantys. Didžioji paslaptis slypi sriubos tirštume ir pagarduose. Na, kas atsispirs paragauti sriubos su traškiu – bulvių traškučių sluoksniu.
Rekomenduoju rinktis stambesnius bulvių traškučius (pvz. oven baked) arba kukurūzų tortilijas. Taip pat patiekite tarkuoto čederio ar kito mėgstamo sūrio, pjaustytų jelapenų (na, mėgstantiems aštriau), duonos skrebučių ir pan., kiekvienas susikurs savo sriubos skonį.
Traškučiais, sūriu ir kitais pagardais sriubą gardinkite prieš valgant, kad traškučiai netaptų šlapia vientisa mase, o sūris netaptų sriubos dalimi ir nepaskęstų skonių gausoje.
30 min
Reikės:
1 skardinės konservuotų pupelių
1 skardinės kukurūzų
2 smulkintų svogūnų
2 susmulkintų skiltelių česnako
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
3/4 puodelio raudonųjų lęšių
0,5 skarinės kokosų pieno
1 litro daržovių/vištienos sultinio
druskos pagal poreikį
1 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių
1 v.š. petražolių prieskonių (prieskonius galima tikrai rinktis pagal save)
Priedai: traškučiai, sūris, keptos brusketos ir pan.
Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname alyvuogių aliejų. Sudedame svogūną ir dažnai maišydami jį kepame 3-4 minutes. Suberiame česnaką, prieskonius ir troškiname dar minutę.
Supilame pupeles, kukurūzus, lęšius, pomidorus, įberiame druskos, išmaišome ir laukiame, kol sriuba užvirs.
Supilame kokosų pieną, sumažiname ugnį ir sriubą verdame dar apie 5 minutes arba tol, kol lęšiai išvirs.
Sriubą supilame į lėkštes, prieš valgant pagardiname mėgiamais priedais.