Kokosų pienas buvo vienas mano pirmųjų savarankiškai pagamintų augalinių pienų. Jį pagaminti labai lengva, o mažylius šiuo gėrimu pavaišinti tiesiog būtina. Tirštesnis kokosų pienas puikiai tinka desertams, troškiniams ir padažams ruošti, o skystesnis gerti vieną ar kokteiliams plakti. Kokosų pienas yra vienas mano mėgstamiausių augalinių pienų, kurį, deja, gaminu per retai… O priežastis labai paprasta, pastaruoju metu parduotuvėse netaip lengva kokosų drožles rasti.

0,5 litro kokosų pieno pagaminti reikės:⠀
1,5 stiklinės kokosų drožlių
3 stiklinių vandens
žiupsnelio druskos
Kokosų drožles užpilkite karštu, bet ne verdančiu vandeniu ir palikite 1,5 valandos, kad išbrinktų.
Išbrinkusias kokosų drožles sudėkite į trintuvą ar kokteilinę, įberkite druskos ir suplakite iki kokosų drožlės pavirs į baltą skystį. Gautą skystį nukoškite per tankų kiaurasamtį, o tirščius atidėkite.
Kokosų pieną dar kartą išplakite, perkoškite, kad visiškai neliktų tirščių ir supilkite į indą. Laikykite šalčiausioje šaldytuvo vietoje iki 4 dienų. Prieš vartodami suplakite. Jei norite skystesnio pieno, jį galite atskiesti vandeniu.
Likusius tirščius – tolygiai paskleiskite kepimo skardoje ir apie valandą džiovinkite 100 °C įkaitintoje orkaitėje kartkartėmis pamaišydami, kad vienodai išdžiūtų. Išėmę iš orkaitės leiskite atvėsti ir dar labiau išdžiūti. Sausus kokosų tirščius suberkite į trintuvą ir smulkinkite iki miltų. Gautus kokosų miltus maišykite su įprastais miltais kepiniuose ar desertuose.