Kreminė ryžių košė tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei, ypač mažiems vaikams ar sergant. Šis švelnaus skonio patiekalas ne tik lengvai virškinamas, bet ir gali būti praturtintas įvairiais ingredientais pagal vaikų amžių ir skonį. Kreminė ryžių košė ne tik sušildys, bet ir suteiks energijos. Tokią košę verdu dienomis, kai vaikai jaučiasi nekaip, skundžiasi apetitu ir nesinori perdaug apsunkinti vaikų skrandžių. Koįė tinkama nuo 6 mėnesių pradėjus kūdikių primaitinimą.
Daugiau receptų nuo 6 mėnesių rasite čia.
O vieną paprasčiausių ir mano vaikų mėgstamiausią negalavimo metu vištienos sriubos receptą rasite čia.
3–4 porcijos
30 minučių
Reikės:
1 puodelio ryžių (geriausia naudoti apvaliuosius arba ilgagrūdžius ryžius)
2,5–3 puodelių vandens arba pieno (galite maišyti pieną su vandeniu)
1 banano*
1 a.š. cinamono
*vyresniems nei metų vaikams bananą galima keisti 1 a.š. sviesto sumaišytu su mėgstamu saldikliu agavų ar klevų sirupu bei žiupsneliu druskos.
Ryžius perplaukite kelis kartus po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Tai padės pašalinti krakmolą ir neleis košei būti lipniai.
Supilkite ryžius į puodą ir užpilkite vandeniu (arba pieno ir vandens mišiniu). Užvirkite ant vidutinės ugnies.
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki žemos ir virkite ryžius 15–20 minučių, kol jie taps minkšti ir sugers didžiąją dalį skysčio. Periodiškai pamaišykite, kad ryžiai nepriliptų prie dugno.
Jei norite kreminės tekstūros, įpilkite dar šiek tiek pieno ir virkite dar 5 minutes, kol košė taps tiršta ir švelni.
Pabaigoje įdėti bananą ir jį sutrinkite, pagardinkite cinamonu.
Taip pat galite pagardinti mėgstamomis uogomis, džiovintais vaisiais ar riešutais atitinkančiais vaikų amžių.