Lašiša grietinėlės padaže

Lašiša grietinėlės padaže atsidūrė mūsų šeimos racione tada, kai vieną dieną nusprendžiau, jog mūsų šeima valgo per mažai žuvies ir ją valgysime kartą per savaitę. Nuo mano nuosprendžio praėjo daugiau nei mėnuo ir žuvies valgėme gal… dukart.

Nesu didelė žuvies megėja, bet taip lašiša grietinėlės padaže tikrai verta greitos skanios vakarienės titulo.

Taip lašiša pagaminti labai lengva ir greita. Garnyrui pasirinkome kuskuso kruopas, kurias užpylėme karštu sultiniu ir palikome 7 minutėms, jog išbrinktų.

30 min

2 porcijos

Reikės:

500 g lašišos

150 g grietinėlės

150 ml sultinio

1 v.š. garstyčių

2 v.š. citrinų sulčių

1 a.š. baziliko prieskonių

1 a.š. petražolių prieskonių

1 a.š. česnako granulių

druskos, pipirų

Lašišą įtriname prieskoniais, druska, pipirais, citrinos sultimis. Paliekame valandai pasimarinuoti arba gaminame iš karto.

Lašišą sudedame į kepimo indą. Grietinėlę sumaišome su garstyčiomis ir sultiniu, gautu padažu užpilame lašišą. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos