Lašiša grietinėlės padaže atsidūrė mūsų šeimos racione tada, kai vieną dieną nusprendžiau, jog mūsų šeima valgo per mažai žuvies ir ją valgysime kartą per savaitę. Nuo mano nuosprendžio praėjo daugiau nei mėnuo ir žuvies valgėme gal… dukart.
Nesu didelė žuvies megėja, bet taip lašiša grietinėlės padaže tikrai verta greitos skanios vakarienės titulo.
Taip lašiša pagaminti labai lengva ir greita. Garnyrui pasirinkome kuskuso kruopas, kurias užpylėme karštu sultiniu ir palikome 7 minutėms, jog išbrinktų.
30 min
2 porcijos
Reikės:
500 g lašišos
150 g grietinėlės
150 ml sultinio
1 v.š. garstyčių
2 v.š. citrinų sulčių
1 a.š. baziliko prieskonių
1 a.š. petražolių prieskonių
1 a.š. česnako granulių
druskos, pipirų
Lašišą įtriname prieskoniais, druska, pipirais, citrinos sultimis. Paliekame valandai pasimarinuoti arba gaminame iš karto.
Lašišą sudedame į kepimo indą. Grietinėlę sumaišome su garstyčiomis ir sultiniu, gautu padažu užpilame lašišą. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.