Lašiša keptuvėje su saldžiu padažu labai paprastas, tačiau gardus žuvies receptas. Šitaip paruoštą lašišą galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą, o jos likučius sunaudoti salotoms. Lašiša keptuvėje su saldžiu padažu patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.

2 porcijos
30 min
Reikės:
400 g lašišos filė
1/2 šaukštelio rūkytos paprikos
druskos, pipirų
Padažui:
3 šaukštų sviesto
2 šaukštelių alyvuogių aliejaus
2 a.š. česnako granulių
1/2 puodelio medaus
3 šaukštų vandens
3 šaukštų sojos padažo
1 šaukšto pomidorų pastos
2 šaukštų citrinos sulčių
Lašišą įtrinkite druska, pipirais bei paprikos prieskoniais.
Į keptuvę įpilkite šaukštelį aliejaus, įdėkite lašišą oda žemyn ir kepkite apie 3 minutes.
Į vieną keptuvės kampą sudėkite sviestą, įpilkite aliejaus. Ištirpus sviestui sudėkite česnako granules, įpilkite vandens, sojos padažo, pomidorų pastos, medaus ir citrinos sulčių. Padažą išmaišykite.
Padažu užpilkite lašišą. Kepkite lašišą 5–6 minutes, vis apipildami padažu, kol lašiša karamelizuosis ir iškeps.