Lašiša su fetos ir krapų padažu – Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti gurmaniška vakarienė, tačiau iš tikrųjų tai lengvai paruošiamas, skanus ir labai paprastas patiekalas. Pagaminsite per 30 minučių, o ko daugiau reikia šiuolaikiniame nuolat skubančiame pasaulyje? Naudojau lašišą, tačiau galima naudoti bet kurią Jūsų mėgstamą žuvį. Žuvį kepiau savo orkaitės tipo karšto oro gruzdintuvėje iš Frito.lt (kodas ZUIKIORECEPTAI15 – suteiks papildomą 15% nuolaidą visoms gruzdintuvėms -reklama), tačiau galima kepti ir orkaitėje.
Beje, rekomenduoju karšto oro gruzdintuvėje išsikepti ir šiuos vaikams draugiškus Varškėčiai be glitimo.
Lašiša su fetos ir krapų padažu tinka ir vaikams jau pradėjusiams savo primaitinimo gabaliukais kelionę.
Patarimai:
- Neturite itališkų prieskonių, o gal norite kito prieskonių mišinio? Žuviai gardinti rekomenduoju mišinį iš saldžiosios paprikos, česnako, svogūnų miltelių, šiek tiek aitriosios paprikos (jei gaminate ne vaikams), druskos ir pipirų.
- Feta: Rinkitės švelnesnio skonio fetą, kad neužgožtų lašišos.
- Grietinėlė: Jei norite liesesnės versijos, naudokite 10–15 % riebumo grietinėlę, tačiau tekstūra bus ne tokia sodri.
- Patiekimas: Puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, bulvėmis, žiedinių kopūstų ryžiais ar špinatų salotomis.
- Ir nepamirškite susismulkinti ir užsišaldyti krapų – jei norėsite taip žuvė gaminti žiemą.
Lašiša keptuvėje su saldžiu padažu

4 porcijos
30 min
4 lašišos file (po 85–115 g)
1 šaukšto citrinos sulčių
1 +0,5 v.š. itališkų ar kitų mėgstamų prieskonių
2 v.š. sviesto
300 ml riebios grietinėlės
1 v.š. Dižono garstyčių
110 g trupintos fetos sūrio
3 šaukštai kapotų šviežių krapų
Lašišos filė apšlakstykite citrinos sultimis, įtrinkite prieskoniais.
Kepkite:
- Orkaitėje: 200 °C temperatūroje 8–10 min.
- Karšto oro gruzdintuvėje: 200 °C 8–10 min.
Paruoškite padažą: keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Supilkite grietinėlę, įdėkite Dižono garstyčių ir 0,5 v.š prieskonių. Padažui užvirus, sumažinkite kaitrą ir pavirkite dar 3 min, retkarčiais pamaišydami. Į padažą suberkite fetos sūrį ir krapus. Dar pavirkite 2–3 min, kol padažas sutirštės iki pageidaujamos konsistencijos.
Ant lašišos užpilkite paruoštą padažą.