Lašišos ir bulvių paplotėliai – tai mano vaikų pamėgtas receptas, mėgstame ir mudu su vyru. Tokie paprasti, bet tikrai neprasti. Lašišos ir bulvių paplotėliai supjaustyti atitinkamo dydžio gabalėliais tinka nuo 6 mėnesių amžiaus maitinat BWL metodu ar maždaug nuo 9 mėnesių maitinant mišriu/tradiciniu būdu. Tinkami šaldyti (šaldymo kameroje laikykite iki 3 mėnesių).
Šie lašišos ir bulvių paplotėliai yra maistinga šeimai skirta vakarienė, gausi omega-3 ir baltymų šaltinio. Formuokite norimo dydžio ir formos paplotėlius, savuosius formavau taip, kad mažiausiai valgytojai būtų patogu imti rankomis.
30 min
apie 10-12 paplotėlių
400 g lašišos (išimkite ašakas)
200 g bulvių
1 kiaušinio
80 g džiūvėsėlių
1 a.š. česnako granulių
1 v.š. citrinos sulčių
druskos ir pipirų (vyresniems nei vieneri metai valgytojams)
aliejaus
Lašišą ir skustas bulves išvirkite (rekomenduoju garų puode, bulves supjausčius mažais gabalėliais, o lašišą verdant visą). Nuo lašišos pašalinkite odelę, likusias ašakas.
Šakute sutrinkite bulves ir lašišą, įmuškite kiaušinį, sudėkite česnako granules, druską, pipirus, citrinos sultis. Iškaišykite. Sudėkite džiūvesėlius ir išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite paplotėlius, kuriuos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieną paplotėlį patepkite aliejumi (iš aniejų pusių). Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol paplotėliai įgaus auksinį atspalvį.
Galima kepti keptuvėje.