Lašiša su mangų padažu – salstelėjęs sveikas vakaro pasirinkimas visai šeimai.
Bent kartą per savaitę savo ir mažylio mitybos racione reiktų rasti vietos žuviai, nors žuvis ir nebūtų pats mėgstamiausias patiekalas… Toks jis yra ir man. Ir taip nuo mokyklos laikų, kuomet visa mokykla “kvepėdavo” miltuose išvoliota ir ant keptuvės kepta žuvimi. O dar tos ašakos… Per vienas Kūčias žuvies ašaka įstrigo gerklėje, nei jausmas, nei visa procedūra šalinant ašaką nebuvo maloniausia, o pats prisiminimas įstrigo taip ilgai, jog žuvies su ašakomis beveik nevalgau.
Na, kad ir kokie nevisai malonūs prisiminimai su žuvimi sieja mane, tačiau faktas, jog žuvis itin vertingas produktas mūsų organizmui. Žuvyje gausu lengvai įsisavinamų baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitaminų.
O šįkart viena mūsų šeimos valgomiausių žuvų – lašiša su mangų padažu. Tiesa, šią žuvį kepėme grill keptuvėje, tačiau šitaip paruoštą lašišą galima kepti orkaitėje ar troškinti garuose (aktualu turintiems mažylius).
Reikės:
500 g lašišos
0,5 mango
Marinatui:
2 v.š. klevų sirupo
4 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 citrinos sulčių
druskos, pipirų
Padažui:
1 v.š. klevų sirupo
3 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 citrinos sulčių
0,5 mango
1 v.š. baziliko prieskonių
druskos, pipirų
Nuo lašišos nulupame odą ir supjaustome kubeliais. Sumaišome visus marinato ingredientus ir sudedame žuvį. Marinuojame apie pusvalandį. Pusę mango, nulupę žievę ir išėmę kauliuką, supjaustome kubeliais.
Ant iešmelių veriame marinuotos lašišos kubelius ir mango kubelius. Iešmelius kepame ant griliaus ar grill keptuvėje iš abejų pusių. Į kepimo pabaigą lašišos iešmelius patepame likusiu marinatu.
Maisto smulkintuvu sutriname visus padažo ingredientus.