Maistinga lašišos tyrelė su saldžiąja bulve ir paprika tiks kūdikiui nuo 6 mėnesių, paragavus kiekvieno ingredeiento atskirai. Salstelėjusio ir labai švelnaus skonio tyrelė patiks daugeliui kūdikių. Lašišos tyrelė su saldžiąja bulve ir paprika puikus pasirinkimas dienos pietums, tinka šaldyti ir suvartoti vėliau.
Ingredeintų kiekius visada koreguokite pagal save ir savo mažylį.
Reikės:
150 g lašišos file be kaulų, odos
1/2 saldžiosios bulvės, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
1/6 paprikos, su išimtomis sėklomis
1/6 a.š. baziliko prieskonių
1/2 puodelio skysčio (mamos pieno, pieno mišinio)
Užvirinkite vandenį (vandens turi būti apie 5 cm). Į garintuvo krepšelį sudėkite bulvę, papriką krepšelį uždėkite ant verdančio vandens ir uždenkite dangčiu. Po 5 minučių įdėkite lašišos gabalėlį. Visus ingredientus dar pavirkite 5-7 minutes arba tol, kol bulvė suminkštės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti. Atidėkite vandenį. Nulupkite odelę nuo paprikos.
Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir 1-2 minutes trinkite iki norimos tekstūros. Jei reikia skystensės tekstūros – įpilkite daugiau skysčių.