Lęšių ir halumio sūrio salotos – gardus vasaros prisimininas. Lengvos, nuostabiai derančios su mėsos patiekalais ir valgomos vienos, tinkamos į pietų dėžutę.
4 porcijos
30 min
Padažui:
80 ml alyvuogių aliejaus
5 ml medaus
40 ml citrinos sulčių
15 ml dižono garstyčių
Salotoms:
250 g halumio sūrio supjaustyto griežinėliais
200 g virtų lęšių
2 paprikų, supjaustytų
200 g vyšninių pomidorų, perpjautų perpus
alyvuogių pagal skonį
Druskos ir juodųjų pipirų
Visus ingredientus, skirtus salotų padažui sumaišome.
Be aliejaus keptuvėje iš abiejų pusių apkepame halumio griežinėlius kol taps rusvi ir traškūs.
Į dubenį sudedame salotų ingredientus, užpilame padažu.