Lęšių troškinys su riešutų sviesto kremu – turtingo skonio ir kreminės konsistencijos karis puikiai tiks šaltomis ir niūriomis dienomis. Be to, jo ruošai užtruksite tik 20 minučių!
Lęšių troškinys su riešutų sviesto kremu draugiškas vyresniems vaikams, tinka kaip pietūs į darbą ar kaip soti vakarienė.
20 min
2-3 porcijos
Reikės:
stiklinės raudonųjų lęšių
1 skardinės konservuotų susmulkintų pomidorų savo sultyse
0,5 stiklinės riebaus kokosų pieno
2 v.š. riešutų sviesto
2 stiklinių sultinio
saujos špinatų
1 v.š. kokosų aliejaus (tinka ir kitas aliejus)
3 centimetrų tarkuoto imbiero
2 susmulkintų skiltelių česnako
2 v.š. pomidorų pastos arba kario prieskonių
1 a.š. malto kumino
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1 a.š. ciberžolės
0.5 a.š. aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
0.5 a.š. maltos kalendros
Pagardinimui:
skrudintų riešutų
1 saujelės kalendrų, petražolių ar kitų žalumynų
Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname kokosų aliejų, sudedame česnako, imbierą bei prieskonius. Vis pamaišydami mišinį pakepiname, kol prieskoniai paskleis aromatą, apie 1 minutę.
Į puodą supilame sultinį, suberiame lęšius.
Troškiniui užvirus sudedame pomidorus ir dar kartą leidžiame masei užvirti.
Sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame puodą dangčiu ir verdame troškinį dar apie 10 minučių, kol lęšiai suminkštės (nepervirkite lęšių, kad iš jų nesigautų košė).
Supilame kokosų pieną, įdedame riešutų sviesto, išmaišome. Verdame, kelias minutes, kad riešutų sviestas susimaišytų su troškiniu, o kokosų pienas sušiltų.
Sudedame špinatus ir išmaišome. Paragaujame ir jei trūksta įdedame druskos, jei rūgštu – įdedame cukraus, jei rūgštumo trūksta – įpilame citrinos sulčių.