Makaronai su pupelėmis – tai vienas lengviausių makaronų patiekalų su gardžiu pomidorų padažu bei augalinės kilmės baltymų gausa iš raudonųjų pupelių. Patiekalas tinkantis sunaudoti makaronų likučius. Taip padariau ir aš- turėjau bent kelias pakuotes Dobele makaronų likučius – tai ir sunaudojau. Mums labai patinka kietagrūdžiai dobele makaronai. Taip pat naudojau Globus garuose ruoštas raudonąsias pupeles. Garuose paruošus maistą jame lieka daugiau skaidulų ir vitaminų.
Makaronai su pupelėmis greitas ir maistingas pietų dėžutės pasirinkimas, sotu ir gardu.
3 porcijos
30 min
Reikės:
200-300 g makaronų
1 pakuotės nusausintų Globus raudonųjų pupelių
1 mažo kubeliais pjaustyto svogūno
2 šaukštelių česnako granulių
3 šaukštų pomidorų tyrės
1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 arbatinio šaukštelio džiovinto baziliko
1 skardinės pomidorų savo sultyse pomidorų
sulčių iš 1/2 citrinos
1 arbatinio šaukštelio kokosų cukraus / rudojo cukraus / klevų sirupo
druskos ir pipirų, pagal skonį
Ant vidutinės ištroškiname svogūną. Sumažiname ugnį, įdedame pomidorų tyrę, įmaišome džiovintas žoleles, česnako granules ir dar apie minutę paverdame. Supilkite skardinę pomidorų, įpilame citrinos sulčių, įdedame cukraus. Pagardiname druska ir pipirais, užverdame padažą, tada sumažiname ugnį, sudedame pupeles ir patroškiname apie 10 minučių.
Išverdame makaronus.
Išvirus makaronams, juos sudedame į pomidorų padažą su pupelėmis. Išmaišome. Jei norime pagardiname sūriu.