Makaronų ir baklažanų apkepas

Makaronų ir baklažanų apkepas – tai puikus patiekalas, kuris sujungia paprastus, bet turtingus Viduržemio jūros regiono skonius. Šis receptas yra ne tik skanus, bet ir maistingas, todėl jis gali tapti mėgstamu patiekalu tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniams vakarams. Baklažanai, savo subtiliu skoniu ir švelnia tekstūra, puikiai dera su sočiais makaronais, o sūris ir pomidorų padažas prideda malonios kreminės ir rūgščios natos.

Makaronų ir baklažanų apkepas gaminamas be mėsos, bet jei norite – dėkite ir jos drąsiai.

Makaronų ir baklažanų apkepas

apie 2 val

Reikės:

Baklažanams:

0,5 puodelio alyvuogių aliejaus

2 baklažanų, nuluptų ir supjaustytų 1 cm kubeliais

1 v.š. druskos

1 a.š. juodųjų pipirų

Makaronams:

300-400 g makaronų

druskos

400 g rikotos sūrio

400 g mocarela supjaustytos kubeliais

1 puodelio baziliko lapelių, suplėšytų rankomis

1 a.š. juodųjų pipirų

Pomidorų padažui:

1/4 puodelio alyvuogių aliejaus

puodelio kubeliais pjaustytų svogūnų

1 šaukštas susmulkinto česnako

1 skardinės kubeliais pjaustytų pomidorų savo sultyse

2 šaukštai kapotų šviežių čiobrelių

druskos ir pipirų

Ruošiame padažą: puode įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus ir vis pamaišydami kepame, kol taps skaidrūs ir įgaus auksinį atspalvį (apie 10 minučių). Sudedame česnaką ir kepame, kol pakvips. Sudedame pomidorus, čiobrelius, druską, pipirus. Užverdame padažą, tada sumažiname ugnį ir verdame, kol padažas sutirštėja, 15 minučių. Padažą galima sutrinti, na, jei atsirastų didelių svogūno gabalėlių negerbėjų 🙂.

Ruošiame baklažanus: didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame baklažanus, pabarstome druska, pipirais. Baklažanus, retkarčiais pamaišydami, troškiname 15-20 minučių.

Kol kepa baklažanai, dideliame puode pasūdyto verdančio vandens, išverdame makaronus. Nusausiname ir perkeliame į didelį dubenį.

Su makaronais sumaišome baklažanus, pomidorų padažą, rikotą, dviem trečdaliais mocarelos,baziliku, druska ir pipirais.

Makaronus supilame į didelę kepimo formą, pabarstome likusia mocarela.

Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Prieš patiekinat leidžiame pastovėti 5 minutes.

Makaronų ir baklažanų apkepas
Makaronų ir baklažanų apkepas

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos