Marinatas vištienai su ananasais yra toks geras, kad naudosite jį tiek gamindami namuose, tiek lauko kepsninėje. Čia susilieja įvairūs skoniai: saldu, sūru, aštru ir kažkas tropinio bei citrusinio.
Vištiena reikia marinuoti bent valandą, bet galite palikti ir 24 valandoms. Tiesą sakant, kuo ilgiau vištiena stovi marinate, tuo ji yra kvapnesnė. Kai vištiena visiškai iškeps, iš abiejų vištienos pusių galite gausiai ją aptepti medumi – įgaus dar naujesnių ir ryškesnių skonių. Medus, kartu su likusiais skoniais marinate, sukuria sudėtingą skonių mišinį, kuris yra PUIKUS.
1 kg vištienos reikės:
1/3 puodelio ananasų sulčių
1/3 puodelio sojos padažo
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. rudojo cukraus
4-5 skiltelės šviežio česnako
2 v.š. aliejaus
papildomai gali prireikti 2 v.š. medaus iškepusiai vištienai patepti
Sutriname visus ingredientus ir gautu marinatu užpilame vištieną. Išmaišome. Vištieną uždengiame maistine plėvele (arba sudedame į užtraukiamą maistinį maišelį). Marinuojame nuo 1 iki 24 valandų.