Mažylių sausainiai su sūriu buvo specialiai gaminami „Mamos žurnalui“, vienam mano pirmųjų interviu. Ech, kokia nostalgija prisiminus. Neseniai perskaičiau labai puikią mintį, jog tik mūsų suaugusiųjų įsitikinimu vaikams labiau patinka saldūs nei sūrūs patiekalai. Tiesa tame, jog vaikams vienodai patinka ir saldūs, ir sūrūs patiekalai (na, kaip ir mums). O ir rytinę košę jie dažnai pasirinktų valgyti nesaldžią, skanintą troškintomis daržovėmis, sūriais.
Vakar dalinausi kokosinių saldainių receptu, o šiandien noriu nudžiuginti pačius mažiausius. Tuos, kurie jau nori kažko pakramtyti (tokiu atveju tik neperkepinkite sausainių, duokite tik minkščiausias ir gražiausias dalis). Mažylių sausainiai su sūriu nesaldūs, paprastos sudėties ir tinkantys bei patinkantys suaugusiems.
30 min
Reikės:
1 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų
80 g tarkuoto parmezano
130 ml grietinėlės
60 g šalto sviesto
Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių. Miltus ir šaltą sviestą sudedame į trintuvą (virtuvės kombainą) ir kelias sekundes smulkiname, kol gauname rupų smėlį primenančią masę. Supilame grietinėlę, įdedame sūrį ir dar keletai sekundžių įjungiame trintuvą, kol masė tampa vientisa ir nelimpa prie trintuvo indelio sienelių. Jei masė limpa-įdedame truputį miltų ir dar kartą įjungiame trintuvą.
Tešlą iškočiojame į kuo plonesnį lakštą, perkeliame ją į kepimo popieriumi išklotą skardą. Lakštą pabadome šakute ir išpjauname/supjaustome norimos formos sausainius. Kepame apie 10 minučių, kol paruduoja.