Miežinių dribsnių kotletai dienomis, kai mėsos nesinori. Sveikas ir biudžetui draugiškas pasirinkimas.
Bent dukart per savaitę nevalgome mėsos ir bandome vegetariškus patiekalus. Šį kartą išbandėme Dobele miežinius dribsnius ir iš jų iškepėme kotletus. Kepeme orkaitėje, tačiau galima kepti ir keptuvėje.
45 min
2 porcijos
Reikės:
1 stiklinės greito paruošimo miežių dribsnių
1 stiklinės sultinio
1 morkos
1 v.š. sojos padažo
druskos, pipirų pagal skonį mėgstamų prieskonių
avižų miltų (gali neprireikti)
Miežių dribsnius užpilame verdančiu sultiniu, įpilame sojos padažo ir paliekame bent pusvalandžiui. kad išbrinktų.
Morką sutarkuojame ir sudedame į miežių dribsnių dubenį. Įdedame druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, išmaišome. Jei masė išeina skysta įberiame avižų miltų.
Formuojame kotletus ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes arba keptuvėje.