Moliūginiai keksiukai su kreminiu sūriu – minkšti, gardūs ir nuostabiai prie kavos tinkantys keksiukai. Patiks vaikams, suaugusiems, puikiai tiks kaip užkandis ir desertas. Moliūginiai keksiukai su kreminiu sūriu paruošiami vos per 30 minučių ir jie turi realių galimybių tapti šeimos mėgstamiausiais.
30 min
Reikės:
1 ¾ stiklinės speltos miltų
1 v.š pumpkin spice prieskonių arba cinamono
1 a.š kepimo miltelių
½ a.š druskos
100-200 moliūgų tyrės
1 puodelio nerafinuoto cukraus
½ puodelio rudojo cukraus
2 kiaušinių
½ puodelio augalinio aliejaus
Kreminio sūrio viršūnėi:
200 g kreminio sūrio be priedų
¼ puodelio nerafinuoto cukraus
1 kiaušinio
Viename dubenyje sumaišome miltus, moliūgų prieskonius, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, cukrų ir rudąjį cukrų. Įmušame kiaušinius, supilame augalinį aliejų. Supilame miltų mišinį ir gerai išmaišome, kad tešloje neliktų gumuliukų. Mišiniu užpildome 3/4 keksiuko formelės.
Iki vientisos masės išplakame kreminį sūrį su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Ant kiekvieno keksiuko užpilame po 1 šaukštą kreminio sūrio mišinio ir dantų krapštuku pasukame jį į tešlą.
Keksiukus kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 18–20 minučių arba tol, kol į keksiuką įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus. Keksiukams leidžiame atvėsti.