Moliūginiai varškėtukai – tai dar vienas įrodymas, kad šiais metais moliūgų tyrės išsiviriau perdaug :). Juokauju, visada raginu išsivirti moliūgų tyrės, užsišaldyti ir visus metus šią tyrę naudoti. Moliūgų tyrės receptą rasite čia.
O šie moliūginiai verškėtukai bus dideli, taigi pamaitinsite visus alkanus, išeis nemažai, bet kaip visada bus skanu ir gardu.
50 min
4 porcijos
Reikės:
3/4 stiklinės moliūgų tyrės
360 g varškės
4 kiaušiniai
4 v.š. agavų sirupo
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cinamono
1,5 stiklinės avižų miltų
0,5 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų.
Kiaušinius sumaišome su agavų sirupu. Sudedame varškę, moliūgų tyrę ir viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Kitame dubenyje sumaišome kepimo miltelius, miltus, įberiame druskos ir cinamono. Į birią masę sudedame varškės, moliūgų tyrės ir kiaušinių masę, gerai išmaišome. Gausime labai lipnią tešlą.
Ant švaraus stalviršio pabarstome miltų ir ant jo sudedame varškėtukų masę. Voliodami masę ant stalviršio iš tešlos suformuojame “dešrą”, kurią supjaustome į mažesnius gabalėlius. Tik nepadauginkite miltų, nes varškėtukai taps kieti.
Varškėtukų gabalėlius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 16-20 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.