Moliūgų blynai – sveikesnė blynų interpretacija su moliūgų tyre ir avižiniais dribsniais puošusi “Tavo vaikas” žurnalo puslapius. Moliūgų blynai – minkšti, sotūs, puikiai tinkantys vaikų ar suaugusiųjų pusryčiams.
30 min
3-4 porcijoms reikės:
1 stiklinės moliūgų tyrės
1 stiklinės avižinių dribsnių
50 ml. pieno
2 v.š. kokosų aliejaus
2 v.š. kokosų miltų
1 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. agavų/klevų sirupo
2 kiaušinių
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių
žiupsnelio druskos
Avižinius dribsnius maisto smulkintuvu susmulkiname iki miltų masės. Juos sumaišome su kepimo milteliais, kokosų miltais, cinamonu, gvazdikėliais ir žiupsneliu druskos.
Dubenyje išplakame kiaušinius, moliūgų tyrę, pieną, aliejų, citrinos sultis ir klevų sirupą. Skystą masę supilame į birių produktų masę iš išmaišome. Tešlai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 10-15 minučių.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynus.
Blynus valgome su mėgiamais priedais.