Moliūgų tyrės trupiniuotis labai lengvai pagaminamas desertas su moliūgais.
Kiekvieną rudenį lydi tas pats klausimas “Ka dąryti?”. Ką daryti su obuoliais, cukinijomis, moliūgais? Nežinau kodėl, bet aplankius giminaičius jie visada paklaus ar tau nereikia moliūgo, nes kaip tyčia, šiemet jų tiek, kad nėra kur dėti . Ką aš darau iš moliūgų? Ogi, dažniausiai verdu moliūgų tyrę, ją šaldau ir vėliau panaudoju kepiniams. Kad ir šiam, labai moliūginiam ir saldžiam trupiniuočiui.
Reikės:
Moliūgų įdarui:
1 stiklinės moliūgų tyrės (250 ml stiklinė)
0,5 puodelio saldiklio
3 kiaušinių
2 a.š. “pumpkin spice” prieskonių
1/2 a.š. druskos
2/3 puodelio riebios grietinėlės
Trupiniams:
2 puodelių pilno grūdo kvietinių miltų (ar kitų miltų)
0,5 puodelio saldiklio (šį kartą naudojau Nicks “Use like sugar” iš @pirmassaukstas)
2 a.š. cinamono
1/2 a.š. druskos
100 g lydyto sviesto
Priedai: idealiame skonių pasaulyje šis trupiniuotis gardžiai susikramsnoja su ledais.
Dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, saldiklį, kiaušinius, prieskonius, druską. Išplakame grietinę iki vientisos masės. Supilame į kepimo indą.
Gaminame trupinius: sumaišome miltus, saldiklį, cinamoną ir druską. Supilame ištirpintą sviestą ir išmaišome šakute iki trupinių.
Ant moliūgų tyrės masės lygiu sluoksniu užbarstome trupinius.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įdaras sustings ir viršus taps auksinės rudos spalvos, apie 40–45 minutes.
Leidžiame atvėsti 10 minučių.