Morkų saldainiai itin lengvas būdas palepinti savo namiškius namuose ruoštais sveikais saldainiais. Geriausia naujiena, kad morkų saldainiai šaldytuve puikiai laikosi visą savaitę, tad panorus sveiko užkandžio jį visada bus galima rasti šaldytuvo lentynoje.
10 min+ laikas sustingti
10 rutuliukų
Reikės:
5 datulių (10 minučių pamirkytų vandenyje)
5 džiovintų abrikosų
2 nedidelių morkų
½ stiklinės kokosų drožlių+papuošimui
2 v.š. kokosų miltų
½ stiklinės lazdyno riešutų
1 a.š. cinamono
1/4 a.š. malto imbiero
Morką supjaustykite gabalėliais, užpilkite keliais šaukštais vandens, įdėkite šaukštą klevų sirupo. Dėkite puodą ant ugnies ir kai vanduo užvirs, sumažikite ugnį ir virkite apie 15 minučių, kol morkos suminkštės. Išvirusią morką sutrinkite blenderiu.
Į maisto smulkintuvą sudėkite kokosų drožles, mirkytas datules, abrikosus, 2 valgomus šaukštus morkų tyrės, kokosų miltus, 1 tarkuotą morką, prieskonius ir sutrinkite iki vientisos masės. Susmulkinkite riešutus ir atargiai įmaišykite į masę.
Masė turi gautis tiršta ir lipni. Jei ji kiek per skysta – įdėkite dar kelis šaukštus kokosų miltų.
Rankomis formuokite norimo dydžio kamuoliukus, kuriuos apvoliokite kokosų drožlėse ar cinamono ir kokosų cukraus mišinyje.
Kamuoliukus sudėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.