Nekeptas varškės tortas – itin populiarus ir pamėgtas Zuikio receptai instagram sekėjų receptas.
Kai gatvės kvepėjo alyvomis sukonstravau sveikuolišką tortuką iš varškės. Tik likus paskutiniam gabalėliui nusprendžiau jį nufotografuoti ir kažkada pasidalinti receptu su tinklaraščio skaitytojais… Dalinuosi receptu dabar, kažkur po mėnesio, kai šis tortuko gabalėlis buvo užfiksuotas fotoaparatu. Dabar, kai dar tokių gaivių, vasariškų desertų norisi…
Nekeptas varškės tortas pagaminamas per 40 minučių, tačiau jam papildomai reikalingas laikas sustingti.
Torto pagrindui:
120 g avižinių miltų
80 g kokosų miltų
60 g migdolų miltų
60 g keletą valandų vandenyje išmirkytų datulių
60 g kokosų aliejaus
Antram sluoksniui reikės:
400 g graikiško jogurto
700 g varškės
200 g šaldytų mėlynių (tinka kitos uogos)
1 v.š. citrinos sulčių
0,5 patarkuotos citrinos žievelės
120 g agavų sirupo (klevų sirupo ar medaus)
30 g želatinos
100 ml vandens
1. Gaminame pagrindą: visus ingredientus maisto smulkintuvo pagalba susmulkiname iki vientisos masės. Masę išklojame torto formos dugną. Dedame į šaldytuvą pastingti.
2. Gaminame antrąjį sluoksnį: Želatina pabarstome vandenį ir paliekame pabrinkti. Vandenį su želatina pakaitiname, kad pastaroji ištirptų.
3. Iki vientisos masės sutriname visus antrojo sluoksnio ingredientus (aš sutryniau pusę uogų masės, o likusias įmaišiau šaukštu). Gautą masę užpilame ant pagaminto torto pagrindo ir paliekame nakčiai ar bent 4 valandoms šaldytuve.