Obuolių gėrimas yra kažkas ypatingo, jis gaivus, sveikas ir lengvai paruošiamas, puikiai tiks po sočių šventinių pietų atsigaivinti. Obuolių gėrimas itin patraukliai atrodo papuoštas cinamono lazdelėmis ir obuolių riekelėmis.
1 val
4 porcijos
Reikės:
2 kg obuolių
3 citrinų
1000 ml vandens
250 ml medaus
Nenulupę žievelės obuolius supjaustome skiltelėmis ir suberiame į puodą su vandeniu. Obuolius verdame 20 minučių. Po 20 minučių obuolius su vandenius uždedame ant koštuvo ir paliekame 20 minučių tekėti iš pastarojo.
Nukoštą masę perkeliame į puodą, išspaudžiame citrinos sultis ir dar ant silpnos ugnies paverdame 10 minučių. Įmaišome medų. Paragaujame, jei trūksta saldumo – įdedame dar medaus, jei norisi rūgščiau – įpilame dar citrinos sulčių.
Gėrimą supilstome į stiklines ir patiekiame.