Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas – tai sveikas pasirinkima garnyrui ar kaip pagrindiniam patiekalui. Tiesa valgiau jį praktiškai viena, bet dėl to nė trupučio nesiskundžiau.😋 Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas paruošiamas itin lengvai, tačiau kepimo procesas užtrunka gerą valandą.
1 val 20 min
Reikės:
1 žiedinio kopūsto galva
1 puodelio graikiško jogurto
1 citrinos sultys
1 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių
1 a.š. česnako granulių
1 a.š. kario prieskonių
druskos, pipirų
Paruošiame žiedinio kopūsto galvą: nupjauname žalius lapus, sumedėjusį stiebą ir kitas dalis, kurios per kietos valgyti. Dubenyje sumaišome visus ingredientus ir gautu mišiniu gausiai ištepame žiedinio kopūsto galvą.
Žiedinio kopūsto galvą kepame orkaitėje įkaitintoje 200 laipsnių temperatūroje 50-60 min, kol paviršius taps traškus ir šviesiai rudas.