Šios orzo makaronų salotos su sultingomis kriaušėmis, traškiais graikiniais riešutais ir intensyvaus skonio pelėsinio sūrio trupiniais yra kupinos skirtingų skonių ir tekstūrų. Saldaus, sūraus, riešutinio skonio derinys, apipiltas aštriu balzamiko padažu puikiai mums su vyru tiko pietums. Žinoma, orzo makaronų salotos nesužavės mažųjų valgytojo, tačiau dekonstruotos – į lėkštutes dėjau sviestu ir grietine gardintus makaronus, kriaušių gabaliukus ir riešutus (tik vyresnėliui) – įtiko mano vaikams.
Taip pat nepraleiskite progos paragauti kitų mano salotų, pvz., gaivios Mango ir avokado salotos, šaltiems vakarams tinkančios Saldžios šparaginės pupelės su riešutais, tradicinė Keptos duonos, obuolio mišrainė su sūriu ar pietums darbe tinkančios Makaronų salotos su tunu.
4 porcijos
25 minutės
1½ puodelio orzo makaronų
1 kriaušė, be šerdies ir supjaustyta kubeliais
½ puodelio sausoje keptuvėje skrudintų kapotų graikinių riešutų
½ puodelio trupinto mėlynojo pelėsio sūrio
3 v.š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
2 v.š. balzamiko acto
1/2 a.š. druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
Užvirinkite 4 puodelius vandens. Įdėkite makaronus ir virkite apie 9 minutes arba iki al dente. Nuplaukite po šaltu vandeniu, vandenį nupilkite.
Paskrudinkite susmulkintus graikinius riešutus ant vidutinės-stiprios ugnies apie 3–4 minutes, dažnai maišydami.
Dubenyje sumaišykite atvėsintus makaronus, kubeliais pjaustytas kriaušes, skrudintus graikinius riešutus ir sūrį.
Atskirame dubenyje suplakite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus.
Padažą ant makaronų užpilkite prieš patiekdami.