Saldžios šparaginės pupelės su riešutais – tai nuostabiai garnyrui tinkantis patiekalas. Lengvai salstelėjusios daržovės pabarstytos riešutais gali patikti daugeliui vaikų ar bent daliai suaugusiųjų. Saldžios šparaginės pupelės su riešutais nuostabiai tinka su mėsos ar žuvies patiekalais, o pagaminamos tik per 20-30 minučių.
20 min
4 porcijos
Reikės:
400 g šaldytų šparaginių pupelių
¼ puodelio cukraus
druskos
2 v.š. sviesto
¼ puodelio smulkintų migdolų, lengvai paskrudintų
Į gilią keptuvę supilame 1 puodelį vandens, cukraus ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Mišiniui leidžiame užvirti, vis pamaišome, kol cukrus ištirps. Suberiame šparagines pupeles, uždegiame dangčiu ir ant vidutinės ugnies leidžiame joms virti, kol sumažės vandens (7-9 minutes). Atidengiame dangtį ir leidžiame pupelėms virti, kol cukrus ir vanduo tampa sirupu.
Pupeles perkeliame į serviravimo indą, uždedame sviesto, padruskiname, išmaišome. Papuošiame migdolais.