Panakota su avietėmis – skanus ir lengvas, burnoje pats tirpstantis desertas. Pagardintas natūraliais vitaminais-uogomis. Panakota su avietėmis prieš daug metų svečiavosi ir “Tavo vaikas” žurnale, kaip vienas lengvų, pavasario įkvėptų receptų.
2 porcijoms reikės:
saujos aviečių (ar kitų uogų)
200 mililitrų grietinėlės (35% riebumo)
200 mililitrų pieno
4 v.š. klevų sirupo (medaus)
50-70 mililitrų vandens (želatinai ištirpdyti)
3-4 šaukštelių želatinos (geriausia vadovautis gamintojo nurodymais)
Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti. Po bent 15 minučių išbrinkusią želatiną pakaintiname virš garų vonelės, kad visiškai iširptų.
Dubenėlyje sumaišome pieną, grietinėlę ir klevų sirupą. Supilame išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišome. Išpilstome į stiklines ir paliekame šaldytuve. Masei sustingus puošiame šviežiomis avietėmis.