Pats netikriausias zuikis

Pats netikriausias zuikis yra gardus veganiškas pasirinkimas, kai nesinori mėsos ar norima sumažinti jos kiekį.

“Zuikio receptai” dar niekada nesidalino zuikio ar triušio receptu ir tikriausiai tai įvyks negreitai… Nevalgau aš tų mažyčių pūkuotų padarėlių nuo vaikystės ir tam yra priežastis (gal kada ją papasakosiu), o šįkart pats netikriausias Zuikio receptas. Jame nėra nė kruopelio mėsos, tiks vegetarams ir visiems, kurie savo mitybos racione norėtų sumažinti vartojamos mėsos kiekį.

Taip pat vis daugiau vaikų mėsos tiesiog nenori, o jų tėveliai pastarosios vartoja tiek daug, jog pamiršta ankštines ir kitas daržoves.

Žuvis ir mėsa nėra vieninteliai baltymų šaltiniai, nors ir įsisavinami geriau nei augalinės kilmės. Kartais dėl tam tikrų negalavimų daktarai gali patarti vartoti mažiau mėsos ar net jos atsisakyti, tačiau nusiminti neverta, nes prieš jus gali atsiverti visai kitas kulinarinis pasaulis ir ne mažiau skanus. Kai kurie vegetariški ar veganiški patiekalai virtuvėje gali ir neprigyti, tačiau kiti gali tapti nepakeičiamais.

Šįkart išbandykite “Zuikio receptų” – “Patį netikriausią zuikį”. Zuikį galima valgyti su įprastu garnyru ir salotomis (mes rinkomės pomidorus gardintus graikišku jogurtu), taip pat šaltą, o iš likučių kitą dieną galima paruošti puikų piemenų pyragą.

1 val 30 min

4 porcijos

Reikės:

120 g pievagrybių

smulkinto svogūno

2 smulkintos česnako skiltelės

1 a.š. prieskoninių žolelių

2 v.š. citrinos sulčių

2 stiklinės išvirtų ryžių

150 anakardžių arba graikinių riešutų

75 g varškės arba varškės sūrio

3 kiaušinių

100 g sūrio

druskos

pipirų

Su trupučiu sviesto ar aliejaus ištroškinkite pievagrybius, svogūną, smulkintą česnaką. Troškinkite, kol beveik neliks skysčio, tada įmaišykite citrinos sulčių ir nukelkite nuo ugnies. palikite ataušti. Smulkintuvu susmulkinkite riešutus, suberkite juos į dubenį. Į dubenį taip pat sudėkite virtus ryžius, išplaktus kiaušinius, varškę, sūrį, troškintus pievagrybius su svogūnu ir česnaku, suberkite prieskonines žoleles, druską, pipirus. Viską sumaišykite. Masę sukrėskite į formą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje formoje 1 valandą.

1 Komentaras

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be kiaušinių
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos