Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu

Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu yra nuostabus patiekalas šeimos stalui. Pagaminsite per 30 minučių. Tiesa, jei gaminu vaikams, kurie aštriai valgyti nemėgsta čili pipiro nededu arba marinatą bei padažą gaminu atskirai be jo. Na, tokia ta namų dalia gaminti atskirai bent kartais.

Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu gali tapti mėgstamu savaitgalio ar net švenčių patiekalu. Idealiu atveju vištieną kepant grilyje jus pasitiktų tik nuostabesni skoniai, bet galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, o aš kepiau elektriniame grilyje (dūmo skonio nėra, tačiau bent akiai malonūs brūkšneliai yra). Sviestiniui padažui naudojau tą patį vištienos marinatą.

Beje, daugiau patiekalų, kuriuos pagaminsite per 30 minučių rasite ČIA.

Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu

35 min

4 porcijos

600 g vištienos

Marinatui:

1 raudonosios parikos

2 raudoni čili pipiriukai

1 svogūno (mažas)

4-6 baziliko lapeliai

4-6 česnako skiltelės (didelės)

1 šaukštelis česnako miltelių

1 šaukštelis rūkytos paprikos

12 šaukštelis raudonėlio

12 šaukštelis džiovintų petražolių

12 šaukštelis maltos kalendros

12 šaukštelis juodųjų pipirų

12 šaukštelis cukraus

1 šaukštelis druskos

1 visos citrinos sultys

1 valgomasis šaukštas balzaminio acto

2 šaukštai vandens

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Sviesto padažui:

3-4 šaukštai Peri Peri marinato

1 valgomasis šaukštas majonezo

60 g sviesto

12 šaukštelio rūkytos paprikos

14 šaukštelio česnako miltelių

Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais

Įkaitinkite keptuvę ir į ją padėkite raudonąją papriką, kepkite spausdami odelę, kad susiplotų. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant stiprios vidutinės ugnies 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Oda turi būti apanglėjusi, o paprika – minkšta. Kartais papriką skrudinu ant dujinės viryklęs liepsnos, kol odelė apanglėja. Paprikai leiskite atvėsti apie 10 minučių, tada peiliu nuskuskite apdegusią odą.

Skrudintą raudonąją papriką be odelės sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su čili pipirais, svogūnu, česnako skiltelėmis, šviežiu baziliku, česnako milteliais, rūkyta paprika, raudonėliu, petražolėmis, kalendra, juodaisiais pipirais, pipirais, druska ir cukrumi. Supilkite citrinos sultis, actą ir vandenį, tada plakite apie 30-60 sekundžių iki vientisos masės. Lėtai įpilkite aliejų. Išmaišykite.

3-4 šaukštus marinato pasilikti sviesto padažui, likusį marinatą užpilti ant vištienos ir leiskitės marinuotis bent 15 minučių.

Marinuotą vištieną suverkite ant medinių vandenyje pamirkytų iešmelių.

Įkaitinkite grilio keptuvę. Vištienos iešmelius kepkite ant grotelių maždaug 8–10 minučių iš kiekvienos pusės arba tol, kol pasieksite 165 laipsnių vidinę temperatūrą. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 20-25 minutes, kepimo metu iešmelius apverskite.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite likusį peri peri marinatą į keptuvę. Leiskite troškintis apie 20-30 sekundžių, tada išjunkite ugnį ir įmaišykite majonezą. Suberkite rūkytos paprikos ir česnako miltelius. Į sviesto padažą įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Vištieną patiekite su padažu mėgstamomis salotomis, ryžiais ar šiomis bulvėmis su feta.

Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos