Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu yra nuostabus patiekalas šeimos stalui. Pagaminsite per 30 minučių. Tiesa, jei gaminu vaikams, kurie aštriai valgyti nemėgsta čili pipiro nededu arba marinatą bei padažą gaminu atskirai be jo. Na, tokia ta namų dalia gaminti atskirai bent kartais.
Peri Peri vištienos iešmeliai su sviestiniu padažu gali tapti mėgstamu savaitgalio ar net švenčių patiekalu. Idealiu atveju vištieną kepant grilyje jus pasitiktų tik nuostabesni skoniai, bet galima kepti tiek keptuvėje, tiek orkaitėje, o aš kepiau elektriniame grilyje (dūmo skonio nėra, tačiau bent akiai malonūs brūkšneliai yra). Sviestiniui padažui naudojau tą patį vištienos marinatą.
Beje, daugiau patiekalų, kuriuos pagaminsite per 30 minučių rasite ČIA.

35 min
4 porcijos
600 g vištienos
Marinatui:
1 raudonosios parikos
2 raudoni čili pipiriukai
1 svogūno (mažas)
4-6 baziliko lapeliai
4-6 česnako skiltelės (didelės)
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos
1⁄2 šaukštelis raudonėlio
1⁄2 šaukštelis džiovintų petražolių
1⁄2 šaukštelis maltos kalendros
1⁄2 šaukštelis juodųjų pipirų
1⁄2 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
1 visos citrinos sultys
1 valgomasis šaukštas balzaminio acto
2 šaukštai vandens
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Sviesto padažui:
3-4 šaukštai Peri Peri marinato
1 valgomasis šaukštas majonezo
60 g sviesto
1⁄2 šaukštelio rūkytos paprikos
1⁄4 šaukštelio česnako miltelių
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais
Įkaitinkite keptuvę ir į ją padėkite raudonąją papriką, kepkite spausdami odelę, kad susiplotų. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant stiprios vidutinės ugnies 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Oda turi būti apanglėjusi, o paprika – minkšta. Kartais papriką skrudinu ant dujinės viryklęs liepsnos, kol odelė apanglėja. Paprikai leiskite atvėsti apie 10 minučių, tada peiliu nuskuskite apdegusią odą.
Skrudintą raudonąją papriką be odelės sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su čili pipirais, svogūnu, česnako skiltelėmis, šviežiu baziliku, česnako milteliais, rūkyta paprika, raudonėliu, petražolėmis, kalendra, juodaisiais pipirais, pipirais, druska ir cukrumi. Supilkite citrinos sultis, actą ir vandenį, tada plakite apie 30-60 sekundžių iki vientisos masės. Lėtai įpilkite aliejų. Išmaišykite.
3-4 šaukštus marinato pasilikti sviesto padažui, likusį marinatą užpilti ant vištienos ir leiskitės marinuotis bent 15 minučių.
Marinuotą vištieną suverkite ant medinių vandenyje pamirkytų iešmelių.
Įkaitinkite grilio keptuvę. Vištienos iešmelius kepkite ant grotelių maždaug 8–10 minučių iš kiekvienos pusės arba tol, kol pasieksite 165 laipsnių vidinę temperatūrą. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite 20-25 minutes, kepimo metu iešmelius apverskite.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite likusį peri peri marinatą į keptuvę. Leiskite troškintis apie 20-30 sekundžių, tada išjunkite ugnį ir įmaišykite majonezą. Suberkite rūkytos paprikos ir česnako miltelius. Į sviesto padažą įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Vištieną patiekite su padažu mėgstamomis salotomis, ryžiais ar šiomis bulvėmis su feta.
