Persikų ir žiedinio kopūsto tyrelė gali atrodyti ir keistas pasirinkimas, tačiau iš tiesų ši saldi ir kreminė tyrelė puikaus skonio. Pilvuko bėdų turinčiam ar nuo žiedinio kopūsto pilvuką pučiantiems mažyliams įtarkuokite ir imbiero.
Persikų ir žiedinio kopūsto tyrelė gausi skaidulų, vitaminų A, C, E ir K ir antioksidantų. Tinkama nuo 6-7 mėnesių amžiaus, paragavus kiekvieno ingrediento atskirai. Beje, pradžioje šios tyrės siūlau paragauti tik šaukštuką, kad įsitikintumėte ar žiedinis kopūstas nesukelia nemalonių pojūčių pilvukui.
Reikės:
2 puodelių smulkiai supjaustytų persikų be kauliukų ir odelės
1 puodelio žiedynais supjaustyto žiedinio kopūsto
1/4 a.š. tarkuoto imbiero
Žiedinius kopūstus įdėkite į garintuvo krepšelį, uždenkite ir virkite 7 minutes.
Sudėkite persikus, uždenkite ir virkite dar 3 minutes. Jei naudojate šaldytus persikus, gali tekti pagarinti ilgiau (dar 2–3 minutes, kol persikai atitirps). Atidėkite vandens iš garintuvo.
Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir 1–2 minutes trinkite iki vientisos masės. Jei reikia įpilkite apie 1/4 puodelio vandens iš garintuvo, kol gausite norimos konsistencijos tyrelę (vandens kiekis priklausys nuo persikų sultingumo).