Nėra nieko vasariškiau nei persikų salotos su burrata. Žinoma, tinka ir saulėtam, paskutinius saulės spindulius gaudančiam rudeniui. Persikų salotos su burrata sujungia tiek daug skirtingų ir nuostabių skonių: šviežių, saldžių persikų gaivumą, karamelizuotų riešutų traškumą ir kreminį burrata sūrį. Šios salotos restorano patiekalams nenusileidžia nei skonio, nei išvaizdos atžvilgiu.
2 porcijos
Reikės:
3/4 puodelio salotų
2 persikų
1 burrata sūrio
0,5 citrinos
0,5 puodelio medaus
2 a.š. kajeno pipirų (nebūtina)
1/4 puodelio cukraus
2/3 puodelio sausoje keptuvėje skrudintų pekano riešutų
druskos ir pipirų
alyvuogių aliejus
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies užviriname medų. Įberiame kajeno pipirų, išmaišome.
Sumažiname ugnį iki minimumo ir toliau verdame, kol medus ims burbuliuoti, dar apie 3 minutes. Medų nukeliame nuo ugnies ir leidžiame atvėsti.
Karamelizuojame riešutus. Į puodą supilame cukrų ir statome ant viryklės. Cukrų kaitiname ant silpnos ugnies tol, kol didžioji dalis cukraus ištirps. tada suberiame pekano riešutus, įberiame žiupsnelį druskos ir pipirų. Nuolat maišome, kol cukrus ištirps ir padengs riešutus. Kai karamelė pradeda ruduoti, nedelsdami puodą nukeliame nuo ugnies, o riešutus vienu sluoksniu perkeliame į ant kepimo popieriaus. Atsargiai atskiriame ir lridžiame atvėsti.
Į lėkštę dedame salotas, sudedame persikus, tada viską apšlakstome citrinos sultimis. Įdedame burratą, viską pabarstome riešutais, apšlakstome karštu medumi ir alyvuogių aliejumi.