Pirmieji kūdikių sausainiai – atėjus laikui, kai mažylis jau nori kažko pakramtyti ir jau pasiūlėte duonos gaminius. Specializuoti, tik kūdikiams skirti maisto produktai tokie kaip kukurūzai, sausainiai kainuoja nemažai, net sakyčiau daug. Prieš įsigyjant parduotuvėje kūdikiams skirtų sausainių siūlau pirma pabandyti juos pasigaminti namuose. Iš pradžių nedidelę porciją, kaip siūlau dabar, o vėliau ir daugiau.
Šie pirmieji kūdikių sausainiai paprasti, be cukraus. Kokosų aliejų galima keisti sviestu, o agavų sirupo galima ir nedėti.
Iš tiesų šie kūdikių sausainiai vieni mėgstamiausi mano sūnaus, gali būti, jog šie patiks ir Jūsų mažyliams.

Reikės:
2 v.š. pilno grūdo kvietinių miltų
2 kiaušinių trynių
1 v.š. agavų sirupo (nuo 12 mėnesių, iki šio amžiaus gaminkite be saldiklių)
80 g kokosų sviesto
Miltus persijokime ir rankomis sumaišykime su kambario temperatūros sviestu ir sirupu. Atskirkime kiaušinio baltymą nuo trynio. Trynį sudėkime į miltų masę ir išmaišykime. Tešlą susukime į maistinę plėvelę ir dėkime valandai į šaldytuvą.
Išėmę tešlą formuokime norimos formos sausainius. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-18 minučių (priklauso nuo sausainių formos). Kepimo metu sausainius stebėkite, jog šie nesudegtų.