Vieną dieną svarsčiau, koks galėtų būti pirmojo gimtadienio tortas. Masčiau, jog kuo paprastesnis, tuo būtų geriau. Būtų puiku jei būtų be kiaušinių, cukraus ir kuo mažiau alergiją sukeliančių ingredientų. Taip pat skanus, na, tai juk pirmasis gimtadienis (!). Ir priėjau išvadą, jog vasarai puikiai tiktų želatinos tortas su uogomis. Tokiu vasarą vaišinu save ir artimuosius. Paprastas, sveikas ir skanus.
Pirmasis gimtadienis šventė ypatinga, todėl rekomenduoju šio torto paragauti anksčiau nei bus gimtadienis. Gal tortas nepatiks (nors taip būna retai), o gal taip patiks, jog porciją ir jos ingredientus teks dvigubinti, nes šioji nėra ypatingai didelė. Taip pat būtina sąlyga, jog visus ingredientus mažylis jau būtų ragavęs ir jie nekeltų jam alergijos. Jei tai pirmasis gimtadienis geriau nesirinkite braškių, rinkitės mėlynes, šilauoges ir pan. Ir dėl stevijos ar kito vaikam draugiško natūralaus saldiklio kiekio, recepte nurodžiau savo tortukui panaudotą kiekį gaminant su becukriais sausainiais. Ragaukite, jei saldumo norėsis daugiau – stevijos dėkite daugiau. Jei gaminsite su sausainiais “Gaidelis”, kurie savyje turi cukraus, stevijos jums reikės mažiau nei nurodyta recepte. Tikiuosi supratote… Svarbiausia ragauti ir modifikuoti tortuką pagal savo ir mažylio poreikius bei gyvenimo būdą. Ir jei nuspręsite tortuką gaminti – nuotrauką labai norėčiau išvysti komentaruose.
Taigi, jūsų dėmesiui pirmojo gimtadienio tortas.
30 min + stingimo laikas
Reikės:
400 g graikiško jogurto
100 ml vandens
3-4 v.š. želatinos (laikytis nurodymų ant pakuotės)
200 g sausainių be cukraus (arba tradicinių sausainių “Gaidelis”)
100 g agavų sirupo
200 g uogų
Vandenyje ištirpiname želatiną. Graikišką jogurtą sumaišome su sirupu, supilame ištirpintą želatiną ir viską gerai išmaišome. Jei reikia supjaustome uogas, sutrupiname sausainius ir sumaišome su paruošta graikiško jogurto mase. Pilame į formą ir paliekame per naktį šaldytuve arba, kol sustings.