Pomidorų sriuba su lęšiais ir fetos sūriu

VEGANIŠKI/VEGETARIŠKI SRIUBOS

zuikioreceptai

9/16/2022 1 min read

Tai viena greičiausiai paruošiamų (na, nes dažniausiai naudoju konservuotus produktus) ir nuostabiai šildančių sriubų. Na, o ko dar reikia šaltais rudens vakarais, kai po ilgos darbo dienos nenori ilgai stovėti prie puodų, o greičiau susisukti į pledą ir vakaroti su mėgiamu serialu, gal "Draugais", gal "Drakonų namais", gal "Cobra Kai" ar kažką... na, kas dabar topuose ?

Reikės:

2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse

2 sultinio puodelių (+druskos pagal poreikį)

1 svogūno

2 susmulkintų česnako skiltelių

1 skardinės konservuotų lęšių

50 g fetos (galima ir daugiau)

50 g grietinėlės

aliejaus kepimui

Jei rinksitės nekonservuotus lęšius, lęšius sriuboje virkite tiek laiko, koks nurodytas lęšių virimo laikas ant pakuotės (skirtingi lęšiai verda skirtingu laiku). Ta prasme, jei lęšiai verda 6 minute, juos supilkite į puodą ir sriubą virkite dar 6 minutes.

Svogūną supjaustykite ir aliejumi pateptoje bei įkaitintoje keptuvėje patroškinkite 3-5 minutes, kol svogūnas įgaus auksinį atspalvį. Sudėkite smulkintą česnaką ir pakepkite dar 1 minutę.

Svogūnus ir česnaką sudėkite į sriubos virimo puodą, supilkite sultinį, pomidorus savo sultyse. Skysčiui leiskite užvirti, sriubai užvirus - ją sutrinkite.

Į trintą sriubą supilkite grietinėlę, supilkite nuplautus ir nusunktus lęšius. Sriubą virkite dar 5 minutes, kol lęšiai pašils.

Pomidorų sriubą pilkite į dubenėlius, pabarstykite fetos sūriu.