Pomidorų sriuba su lęšiais ir fetos sūriu – tai viena greičiausiai paruošiamų (na, nes dažniausiai naudoju konservuotus produktus) ir nuostabiai šildančių sriubų. Na, o ko dar reikia šaltais rudens vakarais, kai po ilgos darbo dienos nenori ilgai stovėti prie puodų, o greičiau susisukti į pledą ir vakaroti su mėgiamu serialu, gal “Draugais”, gal “Trečiadienė”, gal “Cobra Kai” ar kažką… na, kas dabar topuose ?
Pomidorų sriuba su lęšiais ir fetos sūriu pagaminti užtruksite 20 minučių
4 porcijos
Reikės:
2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse
2 sultinio puodelių (+druskos pagal poreikį)
1 svogūno
2 susmulkintų česnako skiltelių
1 skardinės konservuotų lęšių
50 g fetos (galima ir daugiau)
50 g grietinėlės
aliejaus kepimui
Jei rinksitės nekonservuotus lęšius, lęšius sriuboje virkite tiek laiko, koks nurodytas lęšių virimo laikas ant pakuotės (skirtingi lęšiai verda skirtingu laiku). Ta prasme, jei lęšiai verda 6 minute, juos supilkite į puodą ir sriubą virkite dar 6 minutes.
Svogūną supjaustykite ir aliejumi pateptoje bei įkaitintoje keptuvėje patroškinkite 3-5 minutes, kol svogūnas įgaus auksinį atspalvį. Sudėkite smulkintą česnaką ir pakepkite dar 1 minutę.
Svogūnus ir česnaką sudėkite į sriubos virimo puodą, supilkite sultinį, pomidorus savo sultyse. Skysčiui leiskite užvirti, sriubai užvirus – ją sutrinkite.
Į trintą sriubą supilkite grietinėlę, supilkite nuplautus ir nusunktus lęšius. Sriubą virkite dar 5 minutes, kol lęšiai pašils.
Pomidorų sriubą pilkite į dubenėlius, pabarstykite fetos sūriu.