Riešutiniai batonėliai – tai dar vieni batonėliai, dar vienas sveikesnis desertas ir altenatyva parduotuvėje esantiems batonėliams. Man šių batonėlių valgant saikingai užteko visai savaitei. Tinka veganams ir riešutų megėjams. Iš pirmo žvilgsnio riešutiniai batonėliai gali pasirodyti sudėtingi, bet iš tiesų yra priešingai, turint visus ingredientus pagaminsite labai greitai. Nereikia net galingo trintuvo, o suklysti čia net neįmanoma.
Pagamintus batonėlius laikykite šaldytuve iki savaitės laiko.
1 val 30 min
Pirmajam sluoksniui:
1 ¼ puodelio migdolų miltų
¼ puodelio kakavos miltelių
3 v. š ištirpinto ir atvėsinto kokosų aliejaus
3 v. š agavų sirupo
¼ a. š druskos
Žemės riešutų sviesto (antram) sluoksniui:
¾ puodelio žemės riešutų sviesto
⅓ puodelio agavų sirupo
¼ puodelio kokosų aliejaus
¼ a. š druskos
¾ puodelio skrudintų sūdytų žemės riešutų
Šokolado sluoksniui:
¾ puodelio juodo šokolado
1 v. š kokosų aliejaus
Gaminame pirmąjį sluoksnį: visu ingredientus sumaišome šakute, kol susidarys graži į trupinius panaši tekstūra. Gautą masę sudedame į kvadratinę kepimo popieriumi išklotą formą, pirštais masę tolygiai paspaudžiame ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių.
Prieš dėdami antrąjį sluoknsį, pagrindui leidžiame atvėsti (apie 10 minučių). Gaminame antrąjį sluoksnį:
į puodą supilame riešutų sviestą, agavų sirupą, kokosų aliejų, ir druską. Puodą dedame ant
vidutinės-mažos ugnies ir maždaug 2 minutes verdame karamelę, kol ši pradės tirštėti.
Pirmąjį sluoksnį pabarstome žemės riešutais, užpilame karamele. Batonėlius 30-50 minučių dedame į šaldytuvą arba 15-20 minučių į šaldymo kamerą.
Mikrobangų krosnelėje arba puode ištirpiname šokolado sluoksnio ingredientus. Šokoladu užliejame batonėlių karamelės sluoksnį. batonelius valandai dedame į šaldytuvą.