Jei jau seniai galvojote išbandyti kokį RAW tortuką ir išsirinkau – riešutinis nekeptas tortas Jūsų dėmesiui. Jei kas nežinote Raw (angl.), “žalias”, “gyvas” maistas – tai toks maistas, kuris gali būti termiškai apdorotas ne aukštesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje. Tokiu būdu apdorojant maistą jame išlieka visos maistinės savybės bei enzimai.
Dažnai būtina sąlyga tokio maisto ruošimui – geras trintuvas/smulkintuvas.
Taigi, riešutinis nekeptas tortas… Be cukraus, be gyvulinės kilmės produktų ir karameliniu poskoniu.
1 val 20 min
Pagrindui reikės:
4 saujos lazdyno riešutų
12 minkštų datulių be kauliukų
žiupsnelio druskos
Kremui reikės:
1 puodelio riešutų
200 ml kokosų pieno
3 v.š. kambario temperatūros riešutų sviesto
3 v.š. kambario temperatūros kokosų aliejaus
2 v.š. klevų sirupo
Pertepimui reikės:
4 v.š. riešutų sviesto
2 v.š. klevų sirupo
3 v.š. kokosų aliejaus
Smulkintuvo pagalba sumalame pagrindo ingredientus, gauta mase išklojame torto formos pagrindą ir dedame į šaldiklį.
Gaminame kremą: visus ingredientus sutriname iki vientisos masės. Jei kremas per tirštas – įpilame dar kokosų pieno. Torto pagrindą užpilame pagamintu kremu, uždengiame maistine plėvele ir dedame 40 minučių į šaldiklį.
Pertepimo ingredientus sumaišome puode ir maišydami ištirpiname ant silpnos ugnies. paliekame atvėsti. Po 40 minučių išimame tortą iš šaldiklio, nuimame maistinę plėvelę ir pertepame riešutų sviesto, klevų sirupo ir kokosų aliejaus mase.