Riešutų batonėliai – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sveiko ir skanaus užkandžio, tinkamo bet kuriuo dienos metu. Šis receptas sujungia tokius ingredientus: kaip datulės, žemės riešutų sviestas, anakardžiai ir juodas šokoladas, sukurdamas ne tik gardų, bet ir maistingą užkandį. Šie riešutų batonėliai yra lengvai paruošiami ir nereikalauja daug laiko ar pastangų, todėl puikiai tinka užimtiems žmonėms. Be to, juose nėra pridėtinio cukraus, o natūralūs ingredientai suteikia ilgai trunkančios energijos ir sotumo jausmą.
Reikės:
6 datulių be kauliukų
1/2 puodelio žemės riešutų sviesto
2 stiklinių anakardžių
1/3 a.š. druskos
1 v.š. kokosų aliejaus
1/2 stiklinės smulkinto juodo šokolado
Visus ingredientus (išskyrus šokoladą ir aliejų) sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Šia mase išklojame formą.
Ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi. Ištirpusiu šokoladu apipilame batonėlius. Dedame į šaldytuvą, kol masė sustings. Prieš valgant supjaustome batonėliais.