Riešutų sausainiai su grikių bei pilno grūdo kvietiniais miltais – dar vieni sausainiai džiuginę mus prieššventiniu laikotarpiu. Lengvai pagaminami, tinkami pribaigti visus miltų likučius ir, svarbiausia, jų nereikia kočioti… Riešutų sausainiai labai paprastai pagaminami ir skanūs.
1 val
Sausainiams reikės:
50 g grikių miltų
200 g pilno grūdo kvietinių miltų
120 g lazdyno riešutų
1 kiaušinio trynio
90 g klevų/agavų sirupo
180 g sviesto
žiupsnelio druskos
cinamono
maltų gvazdikėlių
juodojo šokolado
1 v.š. kokosų aliejaus
Lazdyno riešutus susmulkiname iki rupių miltų ir sumaišome su grikių, pilno grūdo kvietiniais miltais, cinamonu, žiupsneliu druskos ir gvazdikėliais. Kambario temperatūros sviestą išsukame su klevų/agavų sirupu ir kiaušinio tryniu, sumaišome su miltų mase ir ją gerai išminkome.
Iš tešlos formuojame vienodo dydžio rutuliukus, kurių centre nykščio pagalba išspaudžiame vienodo dydžio duobutes. Suformuotus sausainius dedame 30 minučių į šaldytuvą.
Kepimo popieriumi išklojame skardą, sudedame sausainius ir kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Leidžiame sausainiams atvėsti.
Garų vonelėje ištirpiname šokoladą su kokosų aliejumi, kuriuo šaukštu pripildome iškepusių sausainių duobutes. Sausainius paliekame, kad šokoladas sukietėtų.