Vau kokie nerealūs riešutų sviesto ir dribsnių batonėliai. Gardūs, sotūs, lyg parduotuvėje pirkti. Patiko man, patiko šeimos vyrams. Veganiški, be pieno produktų, kiaušinių. Riešutų sviesto ir dribsnių batonėliai pravers kai norėsis tikro pasilepinimo.
50 min
Reikės:
1 puodelio riešutų sviesto
1/2 puodelio agavų sirupo ar kito saldiklio
Žiupsnelio druskos
4 puodelių kukurūzų dribsnių, sumaltų
Šokolado sluoksnis:
1 puodelio 70% tamsaus šokolado
2 v. š kokosų aliejaus
2 v. š žemės riešutų sviesto
Kvadratinę formą išklojame kepimo popieriumi (naudojau 20 cm).
Sumaišome žemės riešutų sviestą, agavų sirupą, druską. Suberiame susmulkintus kukurūzų dribsnius ir gerai išmaišome.
Sudedame tešlą į skardą ir išlyginame. Įdedame į šaldiklį, kol pagaminsime šokoladinį sluoksnį.
Ištirpiname šokoladą, žemės riešutų sviestą ir kokosų aliejų iki vientisos masės mikrobangų krosnelėje ar virš garų vonelės. Supilame šokoladą ant pirmojo batonėlių sluoksnio ir vėl įdedame į šaldiklį 15–20 minučių, kad sustingtų.
Batonėlius supjaustome ir laikome šaldytuve.