Ryžiai su krabų mėsa – paprastas, tačiau gardus receptas pagal modelį Chrissy Teigen, tai jau antrasis iš jos kulinarinės knygos išbandytas receptas. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas norint praturtinti savo mityba. Tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Ryžiai su krabų mėsa yra azijos virtuve alsuojantis patiekalas. Galima naudoti konservuotus krabus ar net krabų lazdeles.
1 val
4 porcijos
Reikės:
1⅔ puodelio nevirtų Jasmine ryžių
¼ puodelio žemės riešutų arba augalinio aliejaus
1 didelio svogūno, supjaustyto
6 skiltelių česnako, susmulkinto
3 lengvai išplaktų kiaušinių
¼ puodelio sojos padažo
1 didelio pomidoro, supjaustyto ir išskobtomis sėklomis
1½ puodelio susmulkintos ir nusausintos krabų mėsos
žalumynų papuošimui
druskos ir pipirų
Ryžius verdame 2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Ryžiams leidžiame atvėsti.
Didelėje wok arba labai didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame svogūną ir ant vidutinės ugnies kepame, kol suminkštės, 3–4 minutes. Sudedame česnakus ir maišydami pakepame dar 1 minutę. Supilame kiaušinius, leidžiame šiek tiek pastovėti (kol pradės baltuoti kraštai) ir apie 20 sekundžių maišydami juos kepame. Sudedane ryžius ir sojos padažą, išmaišome. Kepame, kol ryžiai pašils.
Sudedame pomidorą ir krabų mėsą, kepame, kol sušils, 1-2 minutes. Pagardiname druska ir pipirais, papuošiame žalumynais.
Jei norime, patiekalą pašlakstome aliejumi ir pagardiname čili pipirų prieskoniais.