Saldžiosios bulvės tyrė su jautiena – švelni, kreminė ir pikantiška. Puikiai tinka kūdikio pietums ar vakarienei. Jautienoje gausu geležies, baltymų ir cinko, todėl ši mėsa gali būti viena pirmųjų, kurią įvesite į kūdikio maisto racioną. Saldžiosios bulvės tyrė su jautiena tinka nuo 6 mėnesių, kai kūdikis jau bus susipažinęs su daržovėmis.
Jautienos nepervirkite, ji taps kieta ir beskonė, o norėdami padodinti geležies kiekį, įdėkite ir brokolių.
Reikės:
100 g smulkiai supjaustytos jautienos
2 vidutinės nuluptos ir smulkiai supjaustytos saldžiosios bulvės
1/6 a.š. čiobrelių
2 puodelių vandens (vyresniems vaikams galima dėti sultinio be druskos)
Puode su vandeniu užvirinkite jautieną, saldžiąsias bulves, čiobrelius. Vandeniui užvirus – troškinkite dar 10 minučių, patikrindami, ar jautiena išsitroškino, o saldžiosios bulvės suminkštėjo.
Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir sutrinkite, jei reikia, įpilkite papildomo skysčio, kol pasieksite norimą konsistenciją.