Salotos su sūriu ir karamelizuotais riešutais – tai išskirtinis patiekalas, kurį paruošite mažiau nei per 30 minučių. Mano vyrui labai patinka šios salotos, na, gal dėl karamelizuotų graikinių riešutų. Atrodo estetiškai ir gali tikrai papuošti stalą, laukiant svečių. Maistingos ir na, skirtos, didesnėms vaikams ir suaugusiems.
Beje, šios salotos su sūriu ir karamelizuotais riešutais svečiavaosi ir žurnalo “Panelė” puslapiuose.
Reikės:
Padažui:
3 v.š. šaukštai alyvuogių aliejaus
2 v.š. citrinos sulčių
¼ puodelio mėlynojo pėlėsio sūrio trupinių
1 mažo susmulkinto česnako
1 a.š. druskos
1 didelės sviestinės salotos, padalintos į lapus ir suplėšytos
1 obuolio, supjaustyto plonais griežinėliais
½ mažo raudono svogūno, supjaustyto plonais žiedais
Riešutams:
1 puodelio graikinių riešutų
¼ puodelio nerafinuoto rudojo cukraus
1 v.š. sviesto
¼ a.š. druskos
Sausoje keptuvėje sumaišome graikinius riešutus, cukrų, sviestą, druską. Vis pamaišydami, riešutus karamelizuojame 5-6 minutes, kol cukrus išsilydo.
Jei norime – pagardiname druska.
Gaminame padažą: suplakame padažo ingredientus.
Salotų dubenyje sumaišome salotas, obuolį ir svogūną. Pašlakstome padažu, suberiame riešutus.