Šaltibarščiai su feta ir krienais receptas, kurį privalo pabandyti visi šios sriubos mylėtojai. Šaltibarščiai su feta ir krienais greitai pagaminama ir labai atgaivinanti. Nuodėmė tokios negaminti karštomis dienomis. Nesu didelė šaltibarščių gerbėja, šiais metais juos gaminau tik antrą kartą, bet rožinė sriuba su švelniu krienų ir garstyčių poskoniu bei fetos gabalėliais yra tikrai mano stiliaus ir gomurio patiekalas.
30 min
4 porcijos
Reikės:
2 l kefyro
300 g agurkų (supjaustytų ar sutarkuotų)
1 stiklainio marinuotų burokėlių (supjaustytų ar sutarkuotų)
30 g citrinos sulčių
100 g marinuotų agurkėlių
100 ml marinuotų agurkėlių skysčio
15 g krienų
15 g grūdėtųjų garstyčių
druskos
fetos patrupinimui
Priedai: virti kiaušiniai, virtos ar keptos bulvės
Virtuvės trintuvo pagalba iki vientisos masės sutriname citrinos sultis, marinuotus agurkėlius, skystį nuo marinuotų agurkėlių, krienus ir garstyčias.
Į puodą supilame pagamintą skystį, kefyrą, burokėlius, sudedame agurkus, pagardiname druska ir išmaišome.
Patiekiame su ant viršaus patrupinta feta bei kitais mėgstamais priedais.