Nemėgstu aš tos klasikinės šaltienos, o visokios ausytės, kanopytės, kremzlytės ir kiti tokie dalykiukai tikrai nėra mano valgiaraštyje. Taigi, mūsų namuose net šaltiena verdama šiek tiek kitaip… su vištiena. Geriausia šio patiekalo dalis, kad galima pasigaminti bent keliems vakarams ir nebesukti galvos, ką čia valgyti.
Reikės:
- 2 morkų
- 1 saujos brokolių
- 400 g vištienos blauzdelių
- vandens
- želatinos
- druskos, pipirų
Blauzdeles sudedame į puodą, užpilame vandeniu (tiek, kad apsemtų vandeniu ir liktų dar apie 2 cm virš jų) ir verdama apie 1,5 valandos. Pasirodžius pirmoms putoms, vandenį galima pakeisti. Į puodą taip pat sudedame pjaustytas morkas, smulkintus brokolius ir verdama dar apie 10 minučių. Išvirus sultinį jį nukošiame, nuimame mėsą nuo blauzdelių. Nuimtą mėsą, išvirusias daržoves dedame į puodą. Su sultiniu pasiruošiame želatiną kaip nurodytą ant pakuotės ir ja užpilame mėsą bei daržoves. Supilstome į formeles.