Šiltos ir dar kvepiančios sloksniuotos tešlos cinamoninės bandelės, kurias gaminome jau ne pirmą kartą. Matas sakė, kad šias bandeles reiktų į darželį vaišėms nunešti.
Pasikartosiu dar kartą, kad sloksniuota tešla ne tik tinginiams labai praverčia, bet ir puikiai pasitarnauja mokant vaikus gaminti.
30 min
Reikės:
Šaldytos tešlos lakštų
4 v.š. ištirpinto sviesto
¾ puodelio rudojo cukraus
2 v.š. cinamono
1 kiaušinio (nebūtina)
Tešlą išvyniojame ir supjaustome vienodo pločio ilgomis juostelėmis.
Juosteles ištepame lydytu sviestu. Pabarstome cinamono ir cukraus mišiniu.
Jei norime: kiekvieną juostelę padaliname į dvi dalis: 1/3 dalies skiriame “ausytėms” ir 2/3 zuikio “kūnėliui”.Formuojame “ausytes”: imame trumpesnė juostelės dalį, sulankstome juosteles kraštus į vidų, patepame šlakelius vandens ties susijungimu ir paspaudžiame pirštu. Suformuota “ausytė” turi priminti širdelės formą.
Formuojame “kūnelius”: tešlos juostelę susukame į ritinuką, kraštelį patepame vandeniu ir papsaudžiame pirštu. Sujungiame “ausiytes” su “kūneliu”.“Zuikučius” dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Jei norime paprasčiau: susukame ritinėlius ir suformuoja skrituliukus.
Patepame kiaušinio plakiniu.
Sloksniuotos tešlos cinamoninės bandelės kepamos 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol įgauna auksinį atspalvį.

