Šokoladinis kokosų gėrimas – saldus ir šildantis malonumas šaltais vakarais. Imbierinė, šaltalankių arbata ir karštas šokoladas– vieni populiariausių gėrimų šventiniu laikotarpiu, o šis šokoladinis kokosų gėrimas nenuvils didžiausių planetos smagurių, nes tai vienas saldžiausių mano ragautų, tačiau tuo pačiu ir labiausiai šildančių gėrimų.
3-4 porcijoms reikės:
400 ml kokosų pieno
200 ml augalinio ar paprasto pieno (galima pilti daugiau jei gėrimas pasirodys per saldus)
2 v.š. kakavos
70 g šokolado
Žiupsnelio druskos
Zefyrų papuošimui ir šventiniai nuotaikai sukurti
Kokosų pieną suplakame ir supilame į puodą. Įpilame pieno, įdedame kakavos, laužyto šokolado ir žiupsnelį druskos. Maišydami kaitiname, kol visi ingredientai susijungs, o šokoladas ištirps (apie 6 minutes).
Išvirusiam gėrimui leidžiame patirštėti 3 minutes uždengtame ir nuo ugnies nukeltame puode.
Jei turime galimybę, zefyrus pakepame virš ugnies ir jais papuošiame į puodelius supilstytą šokoladinį kokosų gėrimą.