Šokoladinis lazdynų riešutų kremas veganiškas sveikas desertas pakeisiantis daug cukraus turintį parduotuvėse randamą produktą. Saldus ir kreminis.
Jei atidžiai perskaitėte kažkada mano pasidalintu receptu (arba jį matėte žurnale “Tavo vaikas”) kaip, o dar geriau jei jau gaminote žemės riešutų sviestą – tai šokoladinį lazdyno riešutų kremą pagaminti bus vieni juokai. Pamenu, panašų populiarų kremą dar vaikystėje, o gal ir paauglystėje pirkdavau parduotuvėje ir tepdavau ant baltos duonos riekės… Buvo taip skanu, kad skonį atsimenu iki šiol. Gaila, kad parduotuvėje pirktame riešutų kreme buvo labai daug cukraus, o tokio gaminio paragavęs manasis zuikis energijos kelioms paroms turėtų, o to tikrai nenorėtų nė viena nuo ryto apie nakties miegą svajojanti mama.
Reikės:
3 stiklinių lazdyno riešutų
1 valgomojo šaukšto klevų sirupo
1 valgomojo šaukšto kokosų aliejaus
90 g juodojo šokolado
2 valgomųjų šaukštų kakavos
150 ml kokosų pieno (galima naudoti gamintą namie arba galima apsieiti be jo)
Žiupsnelio druskos
180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apskrudinkite riešutus. Atvėsusiems nulupkite odeles ir trintuvo pagalba sutrinkite iki riešutų sviesto konsistencijos. Ištirpinkite kokosų aliejų, šokoladą ir supilkite ant riešutų sviesto. Taip pat užpilkite klevų sirupo, suberkite kakavą ir pagardinkite žiupsneliu druskos. Smulkinkite toliau iki, kol visi produktai susimaišys. Atidžiai stebėdami iki norimos konsistencijos pilkite kokosų pieną. Jei norite skystesnio kremo įpilkite daugiau kokosų pieno, jei tirštesnio – pilkite mažiau. Išmaišykite, paragaukite. Jei norisi daugiau saldumo – klevų sirupo įdėkite daugiau. Paruoštą kremą supilkite į indelį ar stiklainį, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve.