Šokoladinis sūrio pyragas – tai minkštas šokoladinis desertas sūrio pyrago gerbėjams.
Vienintelis tortas, kurį kepu ne vienerius metus – tai Snickers tortas, o įprastai atėjus šventėms, atbėgus gimtadieniams visada noriu išbandyti kažką naujo. Šį kartą išbandžiau “Duonos ir žaidimų” tinklaraščio autorės knygoje rastą Šokoladinio sūrio pyrago receptą. Na, ir ką patiko, puikiai tiko mudviejų su sese pasisėdėjimui.
Beje, receptą šiek tiek pakoregavau pagal tai ko turėjau šaldytuve ir ką turėjo artimiausia parduotuvė. Niekada nesinori švaistyti maisto :).
1 val 30 min + stingimo laikas
Pagrindui:
200 g šokoladinių sausainių
80 g sviesto
Įdarui:
600 g varškės pyragams (natūralaus grietinėlės sūrio arba glotnios varškės)
100 g graikiško jogurto (originaliame recepte grietinė)
200 ml saldinto sutirštinto pieno
3 kiaušinių
2 v.š. krakmolo
150 g juodojo šokolado
2 a.š. vanilės ekstrakto
Maisto smulkintuvo pagalba sutrupiname sausainius iki trupinių.
Sausainius sumaišome su sviestu ir gauta mase išklojame kepimo formos atsegamais kraštais dugną. Padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.
Varškę pyragams išsukame su sutirštintu pienu, įpilame vanilės. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir šiam šiek tiek pravėsus sumaišome su varškės mase. Įdedame krakmolo. Išmaišome.
Atkerpame 2 dvigubus kepimo folijos lakštus (tokio dydžio, kad įrėmintų kepimo formą). Folijos lakštus sudedame vieną ant kito, suformuodami pliuso ženklą, uždedame kepimo formą ir foliją užlankstome iki pat formos viršaus.
Įdarą supilame ant atvėsusio pagrindo. Kepimo formą įstatome į didesnį ir gilesnį kepimo indą. Į pastarąjį įpilame verdančio vandens tiek, kad iki pusės apsemtų formą su pyragu.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyragas sutvirtės – viduriukas gali ir nebūti standus. Iškepus pyragui, ištraukiame jį iš orkaitės, išpilame vandenį, nulupame foliją ir grąžiname atgal į orkaitę pravertomis durelėmis.
Atvėsusį dedame į šaldytuvą bent 6 valandoms arba nakčiai. Patiekiame atvėsintą.